Wat is een stamboom?

Het is de geboorteakte, de identiteitskaart van de hond, die zijn familiestamboom over drie generaties weergeeft, waaruit zijn raszuivere afstamming blijkt. De L.O.S.H.-stamboom afgeleverd door de K.M.S.H. is de enige Belgische stamboom die internationaal erkend wordt door de F.C.I.. Hij is herkenbaar door het embleem van de maatschappij (hoofd van de Sint-Hubertushond) en door het officiële logo van de FCI. De K.M.S.H. levert ieder jaar gemiddeld 25.000 stambomen af.

Alle honden die in hetzelfde jaar geboren zijn in België, dragen een voornaam met dezelfde beginletter. In 2016 is dit de letter P (p).

Honden die de stamboom volgen hebben enkele verplichte kenmerken zoals die opgesteld zijn in hun land van oorsprong (U.S.A. voor de BT) en gepubliceerd zijn door de FCI zodat deze standaard overal ter wereld gevolgd moet worden.

Le Boston Terrier Chien de compagnie

Les qualités du Boston Terrier lui rend très sympa: 
intelligence, entrain, format pour vivre au plus près de toute la famille avec toutes les ages dans toutes les occasions de la vie.  Ils se portent comme des grand chiens avec un caractère sportif et volontaire.

La couleur bringée ou phoque (noire avec des reflets roux) avec des marques blanches régulièrement réparties es bien déterminé dans le standard officielle du FCI.

http://www.fci.be/Nomenclature/Standards/140g09-fr.pdf 

Deel deze pagina